Nieuw VIAJET™ T-SERIE E-model inkjet printer: print sneller + print verder= kostenreductie

Matthews Marking Systems komt met een nieuwe aansturing  in het VIAJET™ T-SERIE E-model. Deze aansturing maakt dat de printer tot 50% sneller kan printen dan de voorgangers. Daar bovenop kan het nieuwe model een hoge resolutie print maken bij een dubbel zo grote afstand tussen de printkop en het te printen oppervlak. De verbeterde functies leveren, naast een hoger gebruiksgemak, een interessante kostenreductie op. De opzet bij het verbeteren van de T-serie was om een printer te realiseren die direct op karton kan printen en daarnaast ook snel, precies, gebruiksvriendelijk en goedkoper dan een print & apply etiketteersysteem is. Matthews is in deze opzet geslaagd!", aldus Sander van der Valk, Sales Engineer bij Automator.

Grotere printafstand
De krachtige nieuwe aansturing in de VIAJET™ T-SERIE E-modellen maakt dat de afstand tussen de printkop en het substraat nu dubbel zo groot kan zijn. Grote voordeel hiervan is dat het risico dat een opstaande oneffenheid op het substraat tegen de printkop aankomt aanzienlijk minder is geworden. Hierdoor komt er minder stof in de printkop, wat minder benodigd onderhoud aan de printer tot gevolg heeft. Daarbovenop verlengt het de levensduur van de printkop.

Hoge kwaliteit code
Het E-model kan sneller en op een grotere afstand printen, zonder dat er een kwaliteitsverlies van de code optreedt. Sander van der Valk: “De printer codeert meer dan 99,9 % van de tijd feilloos. Bij een bedrijf met een hoge productiefrequentie kan het aantal coderingen dat niet aan de kwaliteitseisen voldoet van 0,1 % nog best oplopen. Om de kwaliteit van de codering tot 100 % te garanderen, kan de Mperia software van Matthews geconfigureerd worden, zodat die kan communiceren met een inline-vision systeem.” Wordt een codering gedetecteerd door de camera die niet aan alle eisen voldoet, dan geeft MPERIA een opdracht om het desbetreffende artikel naar een uitwerpband te leiden. Sander vult aan: “Tegelijkertijd wordt er een identieke codering verstuurd, die afgedrukt kan worden op een andere printer. Zo kan het product alsnog van een codering voorzien worden die aan alle eisen voldoet en gaat er geen product verloren.”

Snelheid
Door de vernieuwde aansturing met meer power kan de printer een printsnelheid aan tot wel 50% hoger dan de voorgaande modellen. Door de combinatie van de verhoogde snelheid met de grotere printafstand is deze printer het kostenbesparende en flexibele alternatief voor zelfklevende papieren etiketten en voorgedrukte dozen van (golf)karton.

Verbeterde inkt: langer houdbaar, beter bestand tegen omgevingsinvloeden
Naast de introductie van de nieuwe motor, komt Matthews ook met een verbeterde inkt. De inkt is zo doorontwikkeld dat de houdbaarheidsdatum langer geworden is. Ook is de vernieuwde inkt beter bestand tegen licht en vocht.

Meer weten
Wilt u meer weten over dit nieuwe model inkjet printer? Sander of één van zijn collega Sales Engineers vertelt u er graag meer over! Bel +31 (0)10 415 64 00 of stuur een e-mail naar info@automator.nl.