Mogelijkheden opzetstuk draagbare dotmarkeerder

De draagbare dotmarkeerder is een veel gebruikte machine om harde materialen van een markering te voorzien. Maar hoe flexibel is zo’n dotmarkeerder nu eigenlijk als het gaat om het opzetstuk? Frank Van Dyck, Sales Engineer bij Automator, vertelt over de mogelijkheden.

Flexibiliteit draagbare dotmarkeerder
Een groot voordeel van de draagbare dotmarkeerder is dat je hem overal kan gebruiken. De machine is handzaam en werkt op een accu, dus je kan markeren waar en wanneer je maar wilt. Een veel gestelde vraag: kan het opzetstuk van de markeerder aangepast worden aan mijn te markeren object?
Een logische vraag, vindt Frank. Juist de flexibiliteit is een belangrijk punt om te kiezen voor een draagbare dotmarkeerder. Dat de vraag opkomt hoeveel flexibiliteit het opzetstuk dan eigenlijk biedt, is heel begrijpelijk. Er is heel veel mogelijk als we kijken naar de opzetstukken.

Functie opzetstuk
Het opzetstuk van de draagbare dotmarkeerder zorgt ervoor dat de machine goed op zijn plek blijft tijdens het markeren. Je hebt voor een rond buisje een andere grip nodig dan voor een platte plaat.
Er zijn drie verschillende opzetstukken leverbaar die geschikt zijn voor zo’n 90% van de gevraagde toepassingen. Er is keuze uit een groot opzetstuk, een verstelbaar opzetstuk en een magnetisch opzetstuk, licht Frank toe.
In de overzichtsafbeelding ziet u voor welke toepassing de verschillende opzetstukken geschikt zijn.

Maatwerk
Wat nou als voor mijn toepassing de beschikbare opzetstukken niet geschikt zijn, vraagt u zich misschien af. Bijna alles is mogelijk!, weet Frank uit ervaring. Is één van de drie opzetstukken niet geschikt voor de toepassing, dan gaan we kijken wat de wensen zijn. Daarna gaan we naar de tekentafel en ontwerpen we het opzetstuk dat benodigd is. Zo’n opzetstuk wordt dan op maat gemaakt. Ik heb al heel wat mooie maatwerkoplossingen voorbij zien komen, die precies aansluiten op een specifieke toepassing.

Afbeelding: Op maat gemaakt opzetstuk voor het markeren van een motorblok.

Meer informatie
Op onze website vindt u hier de product sheets van de verschillende typen draagbare dotmarkeerders. Wilt u liever sparren met Frank of één van zijn collega’s over de verschillende modellen en hun eigenschappen? Bel +31 (0)10 415 64 00 of stuur een mailtje naar info@automator.nl.

Naar de pagina draagbare dotmarkeerder