Dotmarkeren

Hoe onderhoudsgevoelig zijn kras- en dotmarkeerders?

Koop je een markeerder, dan wil je natuurlijk, naast de aanschafprijs, weten welke kosten je in de toekomst kan verwachten. Een veel gestelde vraag is dan ook hoeveel onderhoud onze kras- en dotmarkeerders vragen. Frank Van Dyck, Sales Engineer bij Automator, gaat in op de vraag en geeft inzicht in de te verwachten kosten gedurende de levensduur.

Periodiek onderhoud verlengt levensduur en verbetert prestatie printer en/of labeler

Deel op tijd de (technische) kennis intern

De vakantieperiode komt eraan, de één na de andere collega trekt voor een paar weken de deur van het bedrijf achter zich dicht. Loopt die collega nou ook de deur uit met kennis die weleens nodig zou kunnen zijn tijdens zijn of haar afwezigheid? Inventariseer op tijd waar kennisoverdracht nodig is.

Meerdere kleuren tegelijk printen, kan dat?

Bij het overgrote deel van de printtoepassingen in de voedingsindustrie zien we dat de informatie, zoals de houdbaarheidsdatum en barcode, in één kleur geprint wordt. Hebben jullie een printer waarmee je meerdere kleuren kunt printen? is een vraag die regelmatig voorbijkomt. Sales Engineer Remco Krosenbrink geeft antwoord.

Hoe diep is de markering gemaakt met een dotmarkeerder?

Dotmarkeren is een veel gebruikte manier om in harde materialen een onuitwisbare markering aan te brengen. Regelmatig wordt onze Sales Engineers de vraag gesteld: hoe diep is de markering gemaakt met een dotmarkeerder? Frank van Dyck, Sales Engineer bij Automator, gaat op de vraag in.

Een dotmarkering ziet er toch niet strak uit?

Vorige week werd de vraag weer gesteld aan Sander van der Valk, Sales Engineer bij Automator: Een dotmarkeerder maakt toch geen strakke markering? Deze vraag hoorde Sander niet voor het eerst en het zal vast ook niet de laatste keer geweest zijn. Een mooie vraag om Sander hier te laten beantwoorden.

Printen op gelamineerde dozen, de do’s en dont’s.

Als het te bedrukken materiaal poreus is kan de inkt gemakkelijk in de ondergrond trekken, wat een goede opdruk oplevert. Maar wat nou als je een verpakking van niet-poreus materiaal, zoals gelamineerd karton of folie, hebt? Hoe krijg je daar een mooie opdruk op met een printer?