Hoe onderhoudsgevoelig zijn kras- en dotmarkeerders?

Koop je een markeerder, dan wil je natuurlijk, naast de aanschafprijs, weten welke kosten je in de toekomst kan verwachten. Een veel gestelde vraag is dan ook hoeveel onderhoud onze kras- en dotmarkeerders vragen. Frank Van Dyck, Sales Engineer bij Automator, gaat in op de vraag en geeft inzicht in de te verwachten kosten gedurende de levensduur.

Onderhoudsvraag kras- en dotmarkeerders
“Bij gemiddeld gebruik, dan heb ik het over zo’n 20-30 markeringen per dag, is het raadzaam om elke 2 tot 3 weken de naald schoon te maken. Dit doe je door de naald met een schoonmaakdoekje schoon te wrijven. Daarna nog een vers drupje olie erop en je kan je markeerder weer gebruiken,” legt Frank uit. Je hebt hier geen gereedschap voor nodig en het duurt slechts enkele minuten.  “Ook als je de markeerder minder gebruikt, zou ik elke 2 tot 3 weken even de naald schoonmaken. Gebruik je de markeerder intensiever, dan adviseer ik om het wekelijks te doen.”
Het onderhoud is goed uit te voeren op locatie. Er is verder geen onderhoud van de leverancier nodig.

Extra stoffige werkomgeving
“Gebruik je de markeerder in een extra stoffige werkomgeving, dan is het raadzaam om de naald er bij elke onderhoudsbeurt even uit te halen. Het gaatje waar de naald inzit, maak je dan ook even schoon door er met een doekje of kleine schroevendraaier in te draaien. Zo haal je daar ook eventuele stofresten weg,” adviseert Frank.

Banner-blog-onderhoud-kras-en-dotmarkeerders

Naald vervangen
Bij de dot- markeerder en de krasmarkeerder maakt een naald de markering in het object. Hoe slijtage-gevoelig is de naald?
“Hoe vaak je de naald moet vervangen is afhankelijk van de slagkracht waarmee en het materiaal dat je markeert. Om een idee te geven: aluminium is een relatief zacht materiaal. Markeer je aluminium dan kan je vaak wel 2 jaar met dezelfde naald doen. Markeer je harder materiaal dan kan het zomaar zijn dat je elk half jaar een nieuwe naald nodig hebt,” weet Frank uit ervaring.
Een standaard naald kost momenteel rond de 100 euro. Binnen de range dot- en krasmarkeerders is een variant verkrijgbaar speciaal voor diepmarkeren. Deze variant heeft een dikkere naald. Deze dikkere naald is duurder, namelijk rond de 125 euro.

 Levensduur markeerder
Automator is exclusieve importeur van de dot- en krasmarkeerders van SIC marking. Bij gemiddeld gebruik gaan zowel de dot- als de krasmarkeerders van SIC met  gemak 10 jaar of langer mee.

In vergelijking met andere merken
De markeerders van SIC marking bevinden zich in de top van de markt. Je betaalt er wat meer voor, maar daar krijg je ook wat voor. De machines zijn robuust en erg gebruiksvriendelijk. Het bedienen is foolproof!
“Ik krijg van de gebruikers terug dat zij bij gebruik van de kras- en dotmarkeerders een hele goede prijs/kwaliteitverhouding ervaren,” sluit Frank af. “Daarbovenop bieden we vanuit Automator kwalitatieve na-service. Onze helpdesk is alle werkdagen telefonisch bereikbaar voor technische ondersteuning.”

Meer informatie
Meer informatie over de kras- en dotmarkeerders van SIC marking vindt u via de buttons hieronder.

Krasmarkeren

Dotmarkeren

Wilt u met Frank of één van zijn collega’s contact? Bel +31 (0)10 415 64 00 of stuur een e-mail naar info@automator.nl.