De redenen om niet voor een Zodiac printer te kiezen

Wanneer is de Zodiac thermal transfer printer nou niet de beste keuze voor in uw productielijn? Dat kan Remco Krosenbrink, sales engineer bij Automator, u haarfijn vertellen. En het mooie is, hij weet ook precies wanneer de Zodiac printer wel de juiste keuze is.

Wanneer is dit type printer niet de juiste keuze?
De Zodiac printer is al jarenlang een begrip onder de inline thermal transfer printers. Maar wanneer kun je nou beter voor een andere printer kiezen? Remco Krosenbrink vertelt: “In twee situaties is de Zodiac printer niet geschikt om te plaatsen binnen de productielijn. De Zodiac heeft een printbreedte van maximaal 4 inch. Is de layout van de opdruk die je moet printer breder, dan heb ik een goed alternatief voor de Zodiac. De tweede situatie waarin ik een andere printer adviseer, is wanneer de doorvoersnelheid van de folie boven de 1000 millimeter per seconde ligt.”

Wanneer kies je wel voor de Zodiac?
Eerder was te lezen dat de Zodiac een begrip in de markt is. De printer wordt al jaren veel gebruikt binnen uiteenlopende productieprocessen. Maar waarom is de Zodiac dan zo’n populaire printer?
“De Zodiac printers zijn al jaren operationeel in diverse productieomgevingen. Door de jaren heen is er telkens goed geluisterd naar de feedback vanaf de werkvloer. De printers zijn, met die feedback in het achterhoofd,  steeds verbeterd met de nieuwste technologieën. De nieuwste generatie Zodiac printers is dan ook geoptimaliseerd op het gebied van productiviteit, kwaliteit en efficiëntie”, antwoordt Remco.

Dat klinkt goed, maar wat merk je daar precies op de werkvloer van? “Heel kort gezegd; de printers hebben minimaal onderhoud nodig en leveren maximale uptime. Er wordt dus geen onnodige tijd verspild. En aangezien tijd iets is wat niet vaak over is, is dit, samen met de hoge printkwaliteit, de belangrijkste reden waarom de Zodiac zo’n populaire printer is”, reageert Remco.
“De Intelligent Motion™-technologie elimineert bijvoorbeeld de noodzaak voor perslucht, evenals de bijbehorende kosten en downtime, waardoor de levensduur van de printkop wordt gemaximaliseerd en de printkwaliteit consistent is. Daarnaast helpt het eenvoudige cassetteontwerp voor snelle wisselingen en een efficiëntere werking, waardoor downtime wordt verminderd”
, licht Remco uitgebreider toe.

Specificaties Zodiac thermal transfer printer
Binnen de Zodiac range vinden we drie typen printers, de Eagle, Hawk en Falcon. In de brochure leest u per printer meer over de technische eigenschappen en specificaties.

Wilt u met Remco of één van zijn collega’s sparren over of de Zodiac printer voor u de juiste keuze is? Stuur een mailtje naar info@automator.nl of pak de telefoon en bel +31 (0)10 415 64 00.