Automator introduceert: 's Werelds eerste thermal transfer printer die zijn eigen print controleert

Automator komt met een printer die de eigen prints controleert: de Zodiac Hawk. De Zodiac Hawk beschikt over alle eigenschappen van de bestaande Zodiac HS thermal transfer printer, die zijn waarde op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit al ruimschoots bewezen heeft. De bewezen eigenschappen in combinatie met de revolutionaire controlefunctie en een aantal slimme verbeteringen maakt deze printer uniek in zijn klasse.

Eigen printcontrolefunctie
Door de ingenieuze iAssure™-technologie is deze printer een klasse apart. Nog niet eerder had een TTO-printer een eigen controlefunctie aan boord. Het geïntegreerde printcontrolesysteem bekijkt het printlint na de print en checkt of er een juiste inktoverdracht heeft plaatsgevonden. Detecteert de technologie een afname in kwaliteit van de code, dan geeft het een melding. Remco Krosenbrinkt, Sales Engineer bij Automator, benadrukt het belang van een goede codering: "Vanuit de consument en wet- en regelgeving neemt de druk om een product van een goed leesbare codering te voorzien steeds meer toe. Een goede codering vermindert het risico op klachten van klanten en boetes, met de daarbij mogelijke kosten en merk- en imagoschade."

Printen zonder perslucht
Deze nieuwe printer beschikt over een elektrisch aangedreven printkop en functioneert daardoor zonder perslucht. Het wegvallen van perslucht maakt de installatie gemakkelijker en vermindert het energieverbruik. Een bijkomend voordeel is de vermindering van de downtime van de productielijn, doordat de elektrische aandrijving veel duurzamer is.

Sneller dan voorheen
De nieuwe Zodiac Hawk kan meer producten per tijdseenheid coderen. Door de elektrische aandrijving van de printkop is de snelheid van coderen aanzienlijk toegenomen. In verhouding met de eerdere Zodiac modellen codeert deze machine zo'n 20-25 % sneller.

Minder tijdverlies door slim ontwerp
Bij het ontwerp van de Zodiac Hawk is kritisch gekeken naar het gebruiksgemak en het minimaliseren van storingen en stilstanden. Het vervangen van onderdelen is eenvoudiger geworden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van de printkop.
Remco Krosenbrink licht toe: "Door het gemakkelijker maken van handelingen wordt de tijd die verloren gaat aan bijvoorbeeld onderhoud beperkt. En dat betekent meer uptime binnen uw productieomgeving."

Benieuwd naar de werking van de Zodiac Hawk in de praktijk?
Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een demonstratie!
Wilt u liever eerst wat meer informatie, dan vindt u die op onze website. Voor vragen of het maken van een afspraak bereikt u ons via een mail naar info@automator.nl of een telefoontje naar +31 (0)10 415 64 00.