Oud en nieuw: een vernieuwde printer met oude kwaliteit

De Hoge resolutie inkjet Torus is vernieuwd. Zowel type 380 als type 500 zijn onder handen genomen. De 381+ en de 501+ zijn een waardige opvolger van de huidige modellen. Onder andere door de zeer gebruiksvriendelijke manier van bediening en een zelfreinigende printkop is de huidige Torus-printer een prima machine. Maar de ontwikkelingen staan niet stil en daar profiteren de nieuwe Torus modellen van. De aanpassingen leest u hieronder.

Nieuwe kop
De printer is uitgerust met een nieuwe generatie printkop. Guy Verduyckt, Sales Engineer bij Automator, licht toe: “De Torus printkoppen worden al jarenlang wereldwijd gebruikt in industriële printoplossingen. De gespecialiseerde kennis over printkoptechnieken wordt continu up-to-date gehouden. De vernieuwde printkop is weer net wat vernuftiger dan de eerdere versies. Bij type 381+ kunnen 380 nozzles of jets individueel aangestuurd worden. Bij de 501+ zijn dit er zelfs 500.” 

De printkop kan zonder priming kit in enkele minuten tijd worden ontlucht. Extra handigheidje: de Clarity software leidt de operator door de verschillende stappen.

Opvangreservoir micropurge geoptimaliseerd
Door het opvangreservoir van de micropurge breder en dieper te maken, is er ruimte ontstaan om een filter te plaatsen. Guy Verduyckt licht toe: “Door een filter toe te voegen aan het opvangreservoir hoeft de printer aanzienlijk minder vaak te worden gereinigd. Daarbij werkt de printer door het toegevoegde filter schoner.”

En ook ‘gewoon’…..
De nieuwe Torusmodellen hebben naast de aanpassingen natuurlijk nog steeds de gewaardeerde eigenschappen van de voorgangers. Denk hierbij aan het unieke zelfreinigende systeem en het  eenvoudig te bedienen kleuren touchscreen waarop een preview van de te printen tekst verschijnt, maar ook informatie over de hoeveelheid inkt in het reservoir, batch teller en totalen teller. De printer kan zowel standalone als in een netwerk gebruikt worden.
Kortom, ‘oud’ en ‘nieuw’ samen maken een printer die weer jaren de beste prints verzorgt.

Meer weten?
Guy of een van onze andere Sales Engineers vertellen u graag alles over deze veelzijdige printer. Een afspraak maken of liever eerst telefonisch wat meer informatie, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)10 415 64 00 of via e-mailadres info@automator.nl.