Seizoensproductie: goed voorbereid de zomer in

De discussie over het wel of niet haalbaar zijn van een Elfstedentocht deze winter, is nog gaande en toch kijken wij alvast vooruit naar de zomer. Want, heel cliché, en ook zo waar: de tijd vliegt!

Voor je het weet, draaien de machines weer
Wij hebben aardig wat klanten die zich bezighouden met het verwerken en verpakken van zacht fruit, oftewel het echte zomerseizoen fruit. De machines om dit fruit te verwerken staan nu vaak nog stil, maar zodra het seizoen begint, gaan de machines weer volop draaien. En dat geldt dan ook voor de etiketteerder en/of printer die in de productielijn is geïntegreerd.

Een servicebezoek kan onaangename verrassingen voorkomen
Om niet voor verrassingen met de etiketteerder en/of printer te komen staan bij de opstart, raden wij onze klanten die zomerfruit verwerken aan om vóór de opstart een bezoek van een service engineer in te plannen. Remco Krosenbrink, Sales Engineer bij Automator, licht toe: “Tijdens zo’n bezoek van één van onze Service Engineers, kijkt hij de etiketteerder en/of printer na, maakt deze schoon en test de machine. Zo minimaliseert u de kans op onaangename verrassingen, zodra u gaat draaien.”

Instructie-/opfriscursus
Onze ervaring leert, dat degene die de etiketteerder en/of printer bedient, niet altijd dezelfde persoon is als degene die dat vorig seizoen heeft gedaan. “Als dat wel het geval is, zien we geregeld dat de kennis over het gebruik van de machine in de tussentijd wat is weggezakt. Automator biedt dan ook de mogelijkheid om, naast het servicebezoek, een opfris- of instructietraining op locatie in te plannen.”, vult Remco aan.

Etiketten, printlint en reserve printkop
Ook adviseren wij om de huidige voorraad printbenodigdheden te checken. Heeft u nog voldoende etiketten en printlint op voorraad? Heeft u een reserve printkop liggen?
Het is zo vervelend als een goed werkende machine niet kan draaien, omdat de verbruiksgoederen niet voorhanden zijn.

 Afspraak inplannen en benodigdheden bestellen
Wilt u uw medewerkers een instructie- en/of opfriscursus bieden of een servicebezoek inplannen? Laat het ons weten. Uiteraard kunnen we de training en het servicebezoek combineren!
Voor het inplannen van een afspraak of het bestellen van etiketteer- en printbenodigdheden bereikt u ons via een telefoontje naar +31 (0)10 415 64 00 of een mailtje naar info@automator.nl. Natuurlijk kunt u hier ook andere opkomende vragen kwijt!