Sic breidt het gamma van markeerlasers uit

Sic Marking Systems is niet voor niets een begrip op het gebied van lasermarkeren. Zij hebben niet alleen jarenlang ervaring op het gebied van lasermarkeren, zij  hebben ook een continue drive naar het optimaliseren van deze lasers. En die combinatie maakt dat ze er bij Sic Marking Systems in geslaagd zijn om interessante vernieuwingen aan de lasers door te voeren. De noviteiten sommen we hieronder voor u op.

High Density variant
De High Density uitvoering heeft een groot frequentiebereik van 10 tot 1.000 kHz en kan ook de pulsbreedte van 2 tot 200 ns variëren. Automator licht toe: “Door gebruik te maken van het grote bereik van de frequentie en de pulsbreedte is de energie of warmte beter beheersbaar. Hierdoor kunnen op kunststof en aluminium coderingen met meer contrast worden gemaakt.”

Multilevel marking lens
De SIC lasers zijn optioneel verkrijgbaar met een multilevel marking lens. Deze lens wordt elektronisch aangestuurd  waardoor tijdens het markeren de focusafstand over een afstand van 80 mm kan worden gecorrigeerd. Wordt in eerste instantie voor een standaard lens gekozen, maar blijkt later dat een multi level marking lens toch wenselijk is? Geen probleem, de lens kan ook later aan de laser worden toegevoegd.

Bekijk de mogelijkheden van de SIC multilevel marking lens

Geïntegreerde  scanner voor 2D codes
Er kan een scanner in de laserkop worden gemonteerd. Deze ingebouwde scanner kijkt mee door de lens van de laser. Het grote voordeel van deze geïntegreerde scanner ten opzichte van een standaard scanner is de ruimtebesparing en integratie van de scanner in de aansturing van de SIC laser.
Automator legt uit: “Het markeeroppervlak kan een ruimte van 100*100 mm beslaan. Door de integratie kun je in de software precies aangeven waar de markering zich bevindt en waar de scanner moet controleren. Met een externe controle is het lastiger aan te geven waar hij moet controleren.”

Meer weten?
Onze Sales Engineers vertellen u graag meer over de vernieuwingen en de voordelen ervan in uw situatie! Stuur een e-mail naar info@automator.nl of bel +31 (0)10 415 64 00 en geef aan dat u meer wilt weten over de SIC lasers!