Wanneer gebruik je een mobiele/handheld inkjetprinter?

Inkjetprinters zijn er in verscheidene uitvoeringen met ieder eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Sinds dit jaar heeft Automator een mobiele/handheld inkjetprinter in het assortiment. Wanneer gebruik je nou een mobiele inkjetprinter? We legden de vraag voor aan onze Sales Engineer Sander van der Valk.

Wanneer gebruik je nou een mobiele inkjetprinter?  
"De mobiele inkjetprinter heeft als meest onderscheidende eigenschap zijn flexibiliteit. In tegenstelling tot een in-line printer, kan je met de handheld variant printen waar je maar wilt. Daarnaast is het gemakkelijk om producten of onderdelen van uiteenlopende afmetingen met één en dezelfde printer te bedrukken, zonder allerlei instellingen in je productieproces te moeten aanpassen.” beantwoordt Sander de vraag.

Toepassingsmogelijkheden
De mogelijkheden van de mobiele inkjetprinter zijn eindeloos, daarom is het onmogelijk om alle toepassingsmogelijkheden van de printer te benoemen. Wel zien we een aantal situaties waarin er vaak voor een mobiele printer gekozen wordt.
“De mobiele printer zie ik veel gebruikt worden, wanneer de te bedrukken producten erg verschillen in afmeting, of wanneer ze op verschillende plekken gemaakt worden. Dit zie je bijvoorbeeld bij bedrijven die maatwerk leveren. Er is dan niet altijd de mogelijkheid om een printer in een productielijn te installeren, maar er is wel behoefte aan een goede print op het product. De mobiele printer biedt dan uitkomst! vertelt Sander.
Daarnaast wordt de mobiele printer geregeld aangeschaft als reserve- of calamiteitenprinter. Stel, er is om de een of andere reden tijdens de productierun geen print op het product geplaatst. Het is dan vaak lastig om de producten opnieuw langs de in-line printer te laten gaan, omdat het product op de lijn meerdere handelingen ondergaat. Denk bijvoorbeeld aan het vullen en sluiten van de verpakking of het snijden van onderdelen. Om dan toch nog een print op die producten te krijgen, is de mobiele inkjet printer een mooie oplossing. vult Sander nog aan.

Gemakkelijk in gebruik
Hiervoor heeft Sander inzicht gegeven in verschillende gebruiksmogelijkheden en unieke eigenschappen van de mobiele printer. Onze klanten die de Anser U2 Mobile handheld inkjet printer gebruiken geven aan dat het een erg gebruiksvriendelijke machine is, die daarnaast ook nog eens erg fijn te hanteren is en weinig onderhoud nodig heeft. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het instellen of onderhouden van een printer. Tijd is geld tenslotte! beargumenteert Sander, Ik vind het dan ook elke keer fijn om de feedback van onze klanten te krijgen, dat ze in een mum van tijd met de printer overweg konden.

Alle ins en outs
De Anser U2 Mobile is er in 2 uitvoeringen. De hoogte van de gewenste print en het materiaal waarop de print geplaatst moet worden, bepaalt welk model geschikt is. In de brochure Anser U2 Mobile leest u meer over de eigenschappen van de printer, zoals printhoogte, te bedrukken materialen en dergelijke.  

Wilt u meer weten over deze manier van printen? Neem contact met ons op via +31 (0)10 415 64 00 of info@automator.nl.
Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook. Dan nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Naar het contactformulier