SATO introduceert vernieuwde printer

De SATO etikettenprinters worden al jaren naar tevredenheid gebruikt in de markt. De inbouwmodellen, de S84EX en S86EX, zijn afgelopen periode eens goed onder de loep genomen door SATO en er zijn een paar aanpassingen gedaan die resulteren in de vernieuwde modellen S84NX en S86NX.
Wat dat op de werkvloer betekent? Eric de Rijke, Project Engineer bij Automator, vertelt het u.

Samenvatting aanpassingen
De nieuwe features die u vindt op de vernieuwde modellen S84NX en S86NX zetten we hier eerst in een notendop voor u onder elkaar.

Hardware

  • De printer is steviger en robuuster - verstevigde constructie, verstevigde lagers;
  • De scharnieren van de klep zijn steviger;
  • De klepschakelaar is elektronisch uit te zetten;
  • Op de rollen is een vervangingsindicator geplaatst;
  • De rol is gemakkelijk met een klik te vervangen zonder dat een schroevendraaier nodig is.

Software

  • Voorkeursinstellingen zijn in een voorkeuzemenu te zetten;
  • Een kloon van de printerinstellingen maken is een stuk eenvoudiger geworden;
  • Alle SATO printers in de bedrijfsomgeving zijn vanuit één device te besturen en bekijken;
  • De printer heeft een barcodescanner-optie;
  • De printer heeft een microlabel mode.

Hardware
“Het eerste wat opvalt bij het vernieuwde model is dat alles net wat steviger en robuuster aanvoelt,” vertelt Eric. “Zo is er een verstevigde constructie die minder hard slijt. Ook de rollers slijten minder snel door onder andere het gebruik van verstevigde lagers.”
Verder zijn de scharnieren van de klep steviger, waardoor de kans op afbreken sterk afneemt. De klepschakelaar is bij het vernieuwde model elektronisch uit te zetten, wat testprinten met de klep open eenvoudiger maakt.
Op de rollen is een lijntje geplaatst. Als het lijntje vervaagd is, is de rol aan vervanging toe. De rol is nu gemakkelijk met een klik te vervangen zonder dat een schroevendraaier nodig is.
“Kortom, qua hardware geen hele grote verschillen, maar een paar handigheidjes die de printer net wat gebruiksvriendelijker maken en die een langere levensduur opleveren,”
concludeert Eric.

Software
Op software gebied zijn er ook wat aanpassingen gedaan.
“Uw voorkeursinstellingen kunt u in een voorkeuzemenu zetten, zodat veel gebruikte opties sneller te bereiken zijn. Dat scheelt gezoek in de instellingen,” benoemt Eric één van de aanpassingen.
Een kloon van de printerinstellingen maken is een stuk eenvoudiger geworden. Door de easy connect and setup mogelijkheid met een kopie vanaf een usb-stick, is een vervangende of reserve machine binnen 5 minuten operationeel.
“Met de all-in one tool kun je alle SATO printers in je bedrijfsomgeving vanuit één device besturen en bekijken. Ook een kloon naar een printer sturen kan via de all-in one tool,” vertelt Eric. “Je kunt op verschillende manieren in contact staan met de printer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een mailtje te ontvangen vanuit de printer, zodra onderhoud nodig is.”
De printer heeft een barcodescanner-optie, waarmee je de barcode geautomatiseerd controleert op kwaliteit en leesbaarheid.
De laatste te noemen wijziging licht Eric toe: “Je kunt de printer in de microlabel mode zetten. Door wat elektronische aanpassingen is in deze mode een kleiner label veel beter te printen. De print op kleinere labels is preciezer en er is minder verschuiving, ook wel ‘driften’ genoemd, van het etiket tijdens het printen. Hou er wel rekening mee dat de labellengte beperkt is en de snelheid van printen wat lager ligt dan in de standaard modus.”

Punt van aandacht
De printkoppen die gebruikt worden in de vernieuwde modellen zijn niet uitwisselbaar met diegene die gebruikt worden in de huidige modellen S84EX en S86EX.

Totaalbeeld
Doel van deze upgrade was het gebruiksvriendelijker maken en upgraden van de printer. “Onze conclusie is dat dat is gelukt. Er zijn een paar handige verbeteringen doorgevoerd, waar wij bij installatie en de gebruiker op de werkvloer, blij van worden,” sluit Eric af.

Meer informatie
Wilt u meer weten? U leest meer in de brochure en datasheet  van de vernieuwde modellen S84NX en S86NX.
Wilt u liever één van onze Sales Engineers wat vragen stellen? Bel ons op +31 (0)10 415 64 00 of stuur een e-mail naar info@automator.nl.
Vult u het contactformulier in, dan nemen wij op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Naar het contactformulier