BMI-Thegon combineert SIC laser met cobot

Bij BMI-Thegon in Baak staan verschillende geavanceerde verspanende cnc machines. Met behulp van deze machines, hun jarenlange ervaring én uitgebreide kennis van verspanen en materialen maken zij de gewenste onderdelen in een zeer hoge kwaliteit.
De kwaliteit wordt gewaarborgd door een strakke werkwijze, met daarin meerdere kwaliteitscontroles. En bij alles wat ze doen, kijken ze of er een mogelijkheid is om het duurzamer te doen. Want ook de kwaliteit van onze leefomgeving vinden ze bij BMI-Thegon heel belangrijk.

Markering producten
Doordat BMI-Thegon producten en onderdelen maakt voor verschillende opdrachtgevers, is de markeervraag heel divers.  BMI-Thegon speelt daarop in door gebruik te maken van verschillende markeertechnieken. Zij markeren onder andere met een dotmarkeerder en lasergraveerder. Met de markeerders plaatsen zij elke gewenste markering, van een uniek nummer of een datamatrix code tot het logo van de opdrachtgever.

Automatiseringsslag
Om in te spelen op de toenemende vraag, heeft BMI-Thegon onlangs een automatiseringsslag gemaakt: het lasermarkeerstation werkt nu samen met een cobot. Er is geen personeel nodig om de producten of onderdelen in de machine te plaatsen. Die handjes kunnen mooi ergens anders op de werkvloer ingezet worden. Benieuwd naar de ‚Äėsamenwerking‚Äô tussen het lasermarkeerstation en de cobot? Bekijk het in dit filmpje.

Lasermarkeerstation
Het lasermarkeerstation dat BMI-Thegon in gebruik heeft is een L-Box van SIC marking. Mooie van de toepassing bij BMI-Thegon is dat je ziet hoe goed het lasermarkeerstation is te bedienen met een robotarm. Het lasermarkeerstation is daarnaast ook heel goed met de hand te bedienen. Een flexibele machine die ook nog eens gemakkelijk te bedienen is en weinig onderhoud vraagt.

Meer lezen over een lasermarkeerstation