Uniekaas verpakt op verschillende manieren

Uniekaas is het oudste kaasmerk van Nederland. In 1956 werd de basis voor de smaakvolle kwaliteitskaas gelegd. Sinds 2009 vindt de opslag, rijping en verwerking van de kazen plaats op één locatie, in Kaatsheuvel.

Alle kazen worden al jaren volgens originele eigen receptuur gemaakt. In het kaaspakhuis ligt wel 1,5 miljoen kilo kaas natuurlijk te rijpen. De kaasmeesters bij Uniekaas hebben een neusje voor de lekkerste kazen. Pas als de smaak optimaal is worden de kazen versneden en verpakt.

Zeer strenge kwaliteitsnormen zijn de standaard tijdens het hele productieproces. Dat begint bij de selectie van de boeren en eindigt bij de verpakking en aflevering. Alleen kaas van een topkwaliteit wordt uitgeleverd. En dat proef je!

Trek gekregen in een wrap of broodje met kaas? Op de site van Uniekaas staan een aantal lekkere recepten.

Verschillende verpakkingen, verschillende oplossingen
Bij Uniekaas wordt kaas op verschillende manieren verpakt. Blokken, gesneden en geraspte kaas, alle soorten worden netjes verpakt. Er zijn meerdere verpakkingslijnen voor de verschillende manieren van verpakken. Tijdens het verpakken moet er (realtime) informatie op de verpakking geplaatst worden. Ook dat gebeurt op verschillende manieren.

Bekijk een aantal manieren bij Uniekaas:

Printen direct op de folieverpakking 
De plakken kaas worden in een folie verpakt. Op de folie wordt de tht-datum geplaatst met een Zodiac thermal transfer printer.

Geprint etiket op folieverpakking 
Ook worden er plakken kaas in een folie verpakt, waarbij de folie wordt voorzien van een etiket. Een Zodiac thermal transfer printer print de realtime informatie op de etiketten. De etiketten worden op de folieverpakking geplakt met een EME-labeler.

Geprint etiket op kaasverpakking 
De kaasblokken worden in een dieptrekverpakking verpakt. Op de bovenkant wordt een voorgedrukt etiket geplaatst. Op de onderkant wordt een voorgedrukt etiket met geprinte informatie geplaatst. De etiketten worden per vier tegelijk op de boven- en onderkant geplakt.

Voor elke manier een oplossing
Zoals in deze klantcase duidelijk naar voren komt, spelen er vaak meerdere codeer- en etiketteervraagstukken binnen een productieomgeving. Door naast standaard machines geheel op maat gemaakte oplossingen te bieden, is Automator een goede sparringpartner voor deze vraagstukken.
Wilt u ook eens met één van onze Sales Engineers van gedachten wisselen over de mogelijkheden binnen uw productieomgeving? Dat doen ze graag!
Bel +31 (0)10 415 64 00 of stuur een mail naar info@automator.nl om een afspraak te maken.
Vult u het contactformulier in, dan nemen wij op werkdagen binnen een dag contact met u op.

Naar het contactformulier