De ZODIAC thermal transfer printer in 1 lijn met DATALOGIC IMPACT+OCR

Uw garantie voor de hoogst mogelijke printkwaliteit

De geprinte informatie, zoals vervaldata, op verpakkingen moeten goed leesbaar zijn. Een onleesbare datum of code kunnen retourzendingen, boetes en zelfs een product recall tot gevolg hebben. Veel bedrijven streven dan ook naar een consistente afdrukkwaliteit op hun verpakkingslijn.

Een manier om de printkwaliteit in de gaten te houden is via het uitvoeren van steekproeven. Wordt bij een steekproef een inferieure afdruk gezien dan moet er gekeken worden hoeveel afdrukken ervoor tevens niet van goede kwaliteit zijn. Vaak een tijdrovende, kostbare klus met soms aanzienlijke hoeveelheden verpakkingen die niet aan de eisen voldoen.

Een in-line inspectie-oplossing is een betrouwbare manier om realtime de printkwaliteit te checken. Zo kan direct worden ingegrepen als de opdruk niet aan de eisen voldoet. Bij de snelheden die een Zodiac Thermal Transfer printer haalt, kan dit aardig wat voordeel opleveren. Met een in-line inspectie-oplossing is de waste door geen juiste opdruk verleden tijd. Zo bespaart u afval, kosten en tijd.

IMPACT + OCR: innovatieve oplossing voor het inspecteren van variabele printgegegevens
De nieuwe Datalogic P19 Smart Camera wordt gestuurd door IMPACT + OCR. De P19 Smart Camera is een embedded standalone apparaat met een hoge resolutie CMOS-sensor (1280x1024 pixels) met een inspectie-snelheid tot wel 60 beelden per seconde.

Een aantal in het oog springende eigenschappen zetten we hieronder voor u op een rij:

  • Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface kunnen een veelvoud van OCR inspecties makkelijk ingesteld worden.
  • Lenzen en verlichtingen op de camera zijn volledig uitwisselbaar en kunnen worden gemonteerd en vervangen door de gebruiker. Vijf brandpuntsafstanden en negen verlichtingsopties resulteren in 45 verschillende combinaties en dus in een maximale installatieflexibiliteit en superieure beeldacquisitie capaciteit.
  • Door haar compacte afmetingen en draaiende connectoren, kan de P19 zelfs in zeer kleine ruimtes worden geïnstalleerd.
  • De IP67 metalen behuizing garandeert een maximale bescherming in de meest barre fabrieksomgevingen.

Meer weten?
Eddy Vanvoorden, onze Datalogic specialist in België, vertelt u er graag alles over. Stuur een e-mail naar vanvoorden@automator.be of bel +32 472 195 220.